Budgetcoaching voor je financiele administratie

Gezinnen| Alleenstaanden | Jongeren | Werkgevers

Maak jij je zorgen over geld?

Je bent niet de enige! Veel jongeren vinden het lastig om met geld om te gaan. Ze leven vooral in het nu, en houden zich nog niet bezig met een zorgverzekering en eigen risico, sparen of het terugbetalen van een studielening. Het geld dat ze verdienen met een bijbaan is vaak binnen no-time op, en ze hebben geen idee waar het gebleven is.

Vanaf je 18e ben je meerderjarig en ben je zelf financieel verantwoordelijk. Je valt niet meer onder de zorgverzekering van je ouders maar je moet zelf een zorgverzekering afsluiten en de rekeningen betalen. Je krijgt dan te maken met eigen risico, bijvoorbeeld als je bij de de tandarts of apotheek bent geweest. En een nieuwe smartphone is verleidelijk, maar de abonnementskosten blijven wel iedere maand terugkomen, ook als het even niet uitkomt!

Vaak hebben jongeren naast hun opleiding een bijbaantje. Veel jongeren vinden het lastig om de hele maand met het salaris uit te komen, en het lukt vaak niet om geld apart te zetten, bijvoorbeeld voor vakanties of rijlessen. Bij veel banken mag je rood staan, je kunt dit zelf aanvragen. Dat lijkt heel verleidelijk, maar als je eenmaal rood staat kom je er moeilijk weer vanaf! Weet je bijvoorbeeld dat je rente over roodstand moet betalen?

Ik zie vaak dat jongeren in de problemen komen als ze met hun opleiding gestopt zijn. De studiefinanciering moet dan worden terugbetaald. Dit mag in maandelijkse termijnen, maar doe je dit niet dan krijg je te maken met hoge invorderingskosten.

Financiële problemen zijn vaak te voorkomen door ervoor te zorgen dat je iedere maand weet hoeveel geld er binnenkomt en hoeveel én waaraan je geld uitgeeft. Door maandelijks wat geld apart te zetten (reserveren) voor onverwachte uitgaven. Door altijd je post open te maken (ook als je er tegenop ziet omdat je slecht nieuws verwacht!) en door op tijd aan de bel te trekken als je al geldproblemen hebt, zodat je dit kunt oplossen in plaats van te laten verergeren.

Werkwijze budgetcoach

Na je aanmelding maken we een afspraak voor een inventarisatiegesprek. In principe vindt dit gesprek plaats bij jou thuis, maar als dit lastig is dan kijken we samen naar een passende oplossing. Tijdens het gesprek nemen we jouw (financiële) situatie door en maken we samen een plan om jouw problemen aan te pakken. Als je daarna besluit om met het traject te starten maken we verdere afspraken.

We zorgen dat er inzicht komt in jouw inkomsten, het aanvragen of controleren van toeslagen, uitleg over de zorgverzekering en het eigen risico, studiefinanciering en eventuele aanvullende studielening en OV. We zorgen er ook voor dat je inzicht krijgt in jouw uitgaven, zodat je weet waar je geld iedere maand blijft en op welke uitgaven je eventueel kunt besparen. Ik laat je zien hoe je geld apart kunt zetten (reserveren) voor vakantie of onverwachte uitgaven. Om je administratie overzichtelijk te houden krijg je van mij een map met tabbladen waarin je alles kunt opbergen.

Als je al schulden of betalingsachterstanden hebt dan kijken we hoe we dit kunnen oplossen, door contact op te nemen met schuldeisers en passende betalingsregelingen af te spreken. Ik leg je uit welke schulden je het beste als eerste kunt aflossen om hogere schulden of hoge kosten te voorkomen. En dat wel belangrijk is om realistische afspraken te maken, dus passend bij jouw budget.

Een traject met een budgetcoach is een investering in je toekomst. En zonder geldzorgen kun je je beter concentreren op je opleiding of werk.

Kosten

Mijn tarieven zijn op aanvraag verkrijgbaar (voor jongeren geldt een aangepast tarief).

Wil je ook meer grip krijgen op je geld? Bel of mail voor meer informatie.

06 -15 35 51 08

info@ysv-budgetcoaching.nl

Ik kon met mijn studiebeurs en weekend baantje nog steeds niet alle rekeningen betalen. Het lukte gewoon niet om de maand door te komen, waardoor ik ook bij mijn ouders geld moest lenen. Omdat ik me zorgen maakte over mijn geld kon ik me niet meer op mijn studie concentreren. Mijn studie-adviseur adviseerde mij om hulp te zoeken bij een budgetcoach. Door de hulp van Yvonne heb ik alles op een rijtje gekregen en lukt het me beter om rond te komen. Nu kan ik zonder al te veel geldzorgen mijn studie afronden.

 • YSV budgetcoaching

  - Budgetadvies
  - Financiële achtergrond
  - Ondersteuning bij het zelfstandig leren invullen van formulieren
  - Vragen over schulden/afbetalingen
  - Inkomen-check
  - Leren omgaan met schuldeisers
  - Voorlichting over financiën en gemeentelijke voorzieningen
  - Ondersteuning bij contact met instanties en bedrijven

 • Werkgevers

  Heeft u werknemers met loonbeslagen of geldproblemen? Wilt u ondersteuning bij het helpen van deze werknemers waardoor tijd en kosten worden bespaard? Ik kom graag op locatie langs voor een intake gesprek.

 • Bel 06 - 15 35 51 08 of mail
  info@ysv-budgetcoaching.nl