Budgetcoaching voor je financiele administratie

Gezinnen| Alleenstaanden | Jongeren | Werkgevers

Hulp nodig bij het opstellen van een levenstestament of bij de afwikkeling van een nalatenschap?

Na een overlijden moeten er veel zaken geregeld worden. Post openen, het opzeggen of aanpassen van verzekeringspolissen, abonnementen, bankrekeningen, het verkopen of opzeggen van een woning of er moet contact worden opgenomen met een notaris. Bent u aangewezen of gevraagd om de erfenis te verdelen en te regelen? Als nalatenschapscoach ga ik naast u staan. Ik help u om inzicht te krijgen in de situatie en zorg ervoor dat u geen belangrijke dingen over het hoofd ziet of door emoties de verkeerde keuzes/beslissingen maakt. Indien u wenst kan ik u bijstaan in lastige gesprekken of als eerste aanspreekpunt dienen voor instanties.

Daarnaast ondersteun ik als nalatenschapscoach de executeur bij de afwikkeling van de erfenis. Een verdeling van de erfenis kan helaas vaak onenigheid in de familie brengen. Dat is op dit moment wel het laatste waar u zich mee bezig wilt houden. De nalatenschapscoach kan u hierin bijstaan.

Onenigheid in de familie bij de afhandeling van een nalatenschap?

Helaas lukt de afhandeling van een nalatenschap niet altijd in goede harmonie. Er komen vaak emoties, tegengestelde belangen en onverwerkte gevoelens om de hoek kijken. Dat maakt het soms onmogelijk om de afhandeling van de nalatenschap tot een goed einde te brengen, waardoor het onnodig veel tijd kost en stress oplevert, en men niet aan het rouwproces toekomt. Ik kan u hier als onafhankelijk buitenstaander bij helpen. Door, zonder oordeel, naar alle direct betrokken partijen te luisteren, en vervolgens aan de slag te gaan met de praktische zaken die geregeld moeten worden. Soms kan een gesprek met alle betrokkenen samen uitkomst bieden, maar wanneer dit niet mogelijk is dan ga ik als intermediair voor de nabestaanden afzonderlijk aan de slag.

Levenstestament

Na een overlijden is er voor de nabestaanden veel te regelen en moeten er belangrijke beslissingen worden genomen. Als nabestaande is het dan belangrijk om te weten wat de wensen van de overledene waren, maar ook om te weten waar ze deze wensen kunnen vinden. U kunt uw nabestaanden ontzorgen door praktische zaken maar vooral ook uw wensen vooraf vast te leggen in een levenstestament. Dit is eigenlijk niets meer of minder dan een document waarin u uw wensen kunt vastleggen met betrekking tot uw uitvaart, eventueel de verdeling van waardevolle spullen, maar ook uw verzekeringspolissen, inloggegevens,  belangrijke contactgegevens, etcetera. Dit voorkomt dat uw nabestaanden met vraagtekens blijven zitten of kostbare tijd verliezen met zoeken naar belangrijke informatie.

Ik maak samen met u een inventarisatie van de zaken die u in het levenstestament wilt vastleggen. Dit document wordt veilig opgeslagen, en desgewenst later aangepast, wanneer u een wijziging of aanvulling wilt. Zo is het document altijd actueel.

Werkwijze

Na uw aanmelding neem ik binnen twee werkdagen contact op om een kennismakingsgesprek met u in te plannen. Het gevoel van vertrouwen is erg belangrijk. Daarom is de eerste kennismaking vrijblijvend en bij u thuis in de vertrouwde omgeving. In deze kennismaking luister ik naar uw wensen en vertel ik u wat ik voor u daarin kan betekenen.  Is het gevoel goed en wilt u graag dat ik u met uw wensen begeleid, dan maken we hier samen afspraken over en leggen deze vast.

Indien u later iets wilt aanvullen of wijzigen dan neemt u contact met mij op en passen we het document aan. Zo is uw levenstestament altijd actueel.

Hulp nodig bij de afhandeling van een nalatenschap? Bel of mail voor meer informatie.

06 -15 35 51 08

info@ysv-budgetcoaching.nl

Yvonne Sanli

Yvonne Sanli

Na het overlijden van mijn vader kwam er veel op mij af. Er moest zoveel geregeld worden. En ik moest na de uitvaart ook weer gewoon aan het werk. De begrafenisondernemer bracht mij in contact met Yvonne. Zij heeft me geholpen met het ordenen van de administratie van mijn vader, het opzeggen van abonnementen en verzekeringen en zij ging mee naar afspraken met de bank en notaris. Ze legde alles heel geduldig en duidelijk uit. Yvonne heeft me in een moeilijke periode veel rompslomp uit handen genomen en dat gaf me rust.

 • YSV budgetcoaching

  - Budgetadvies
  - Financiële achtergrond
  - Ondersteuning bij het zelfstandig leren invullen van formulieren
  - Vragen over schulden/afbetalingen
  - Inkomen-check
  - Leren omgaan met schuldeisers
  - Voorlichting over financiën en gemeentelijke voorzieningen
  - Ondersteuning bij contact met instanties en bedrijven

 • Werkgevers

  Heeft u werknemers met loonbeslagen of geldproblemen? Wilt u ondersteuning bij het helpen van deze werknemers waardoor tijd en kosten worden bespaard? Ik kom graag op locatie langs voor een intake gesprek.

 • Bel 06 - 15 35 51 08 of mail
  info@ysv-budgetcoaching.nl