Budgetcoaching voor je financiele administratie

Gezinnen| Alleenstaanden | Jongeren | Werkgevers

Zorgen over in het rood staan en betalingsachterstanden?

Vind jij het ook zo lastig om iedere maand de touwtjes aan elkaar te knopen?  Ben jij na het overlijden van een partner of na een echtscheiding het overzicht kwijt geraakt? Maak jij de post niet meer open?

Iedere levensfase brengt een bepaald inkomsten- en uitgaven patroon met zich mee. Na een ingrijpende gebeurtenis zoals een huwelijk, geboorte van kinderen, een echtscheiding of ziekte en overlijden komt de financiele situatie vaak onder druk te staan. Je moet wennen aan de nieuwe situatie en dan is de administratie een hele opgave. Veel mensen vinden het moeilijk om nieuw evenwicht te vinden en voelen zich alleen. Een Budgetcoach kan samen met jou het overzicht terugbrengen, zodat jij weer energie over houdt om met de orde van de dag om te gaan.

Werkwijze

Na je aanmelding neem ik binnen twee werkdagen contact op om een inventarisatiegesprek met jou in te plannen. We nemen dan de (financiële) situatie volledig door. Daarna stel ik een plan van aanpak op, toegespitst op jouw situatie. Vervolgens beslis jij of je met het traject wilt beginnen en maken we in overleg verdere afspraken.


Afhankelijk van jouw situatie kan een traject kan er bijvoorbeeld als volgt uitzien:

 • Het openen en ordenen van de post
 • Inzicht verkrijgen in de maandelijkse inkomsten en uitgaven, vaste lasten doornemen, kijken of er besparingen mogelijk zijn
 • Beoordelen of er recht is op toeslagen of voorzieningen en deze eventueel samen aanvragen
 • Het opstellen van een maand- en jaarbegroting, leren omgaan met betalingsachterstanden.

Jongeren

Leren hoe je een administratie kunt opzetten, hoe je je inkomsten en uitgaven in balans krijgt, leren omgaan met betalingsachterstanden.

Ouderen

We leven in een digitaal tijdperk. Steeds meer zaken kunnen alleen via internet geregeld worden en dat is voor de oudere generatie vaak een groot probleem. Indien geen beroep kan worden gedaan op familie of vrienden die met de administratie kunnen helpen is het inschakelen van een budgetcoach de oplossing.

Voor een vast bedrag kom ik maandelijks langs om samen de post te openen, de administratie te ordenen, betalingen te verrichten en/of declaraties in te dienen. Op verzoek regel ik, samen met u, telefonisch, via de mail of per brief bepaalde zaken met instanties (zoals vervoer, CAK, zorgverzekering). U kunt dan zo lang mogelijk financieel zelfstandig blijven.

Kosten voor budgetcoaching

De tarieven voor budgetcoaching zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Bijdrage in de kosten?

Steeds vaker zijn werkgevers bereid om bij te dragen in de kosten voor budgetcoaching. Vind je het lastig om dit met jouw werkgever te bespreken? Ik informeer graag bij jouw werkgever naar de mogelijkheden.

Heeft u recht op een PGB? De kosten voor budgetcoaching kunnen soms ook uit het PGB worden betaald.

Meer grip krijgen op je geld? Bel of mail voor meer informatie.

06 -15 35 51 08

info@ysv-budgetcoaching.nl

Yvonne Sanli

Yvonne Sanli

Ik had een goede baan als Salesmanager. Een auto van de zaak, een mooi huis, we hoefden ons geen te maken over geld. Maar nadat mijn contract niet werd verlengd en ik in de WW kwam lukte het me niet meer om alle rekeningen te betalen. We kregen betalingsachterstanden en op een gegeven moment durfde ik zelfs de post niet meer open te maken. Ik schaamde me heel erg en lag 's nachts vaak te piekeren. Toen er ineens een deurwaarder aan de deur stond realiseerde ik me dat er echt iets moest gebeuren. Ik heb toen hulp gezocht bij een budgetcoach. Had ik dat maar eerder gedaan! Het gaat nu gelukkig weer een stuk beter. Ik heb weer overzicht over mijn financien en heb betalingsregelingen getroffen. Ik slaap weer goed en ben gelukkig weer aan het werk. Ik ben blij dat ik mijn schaamte opzij heb gezet en hulp heb gezocht.

 • YSV budgetcoaching

  - Budgetadvies
  - Financiële achtergrond
  - Ondersteuning bij het zelfstandig leren invullen van formulieren
  - Vragen over schulden/afbetalingen
  - Inkomen-check
  - Leren omgaan met schuldeisers
  - Voorlichting over financiën en gemeentelijke voorzieningen
  - Ondersteuning bij contact met instanties en bedrijven

 • Werkgevers

  Heeft u werknemers met loonbeslagen of geldproblemen? Wilt u ondersteuning bij het helpen van deze werknemers waardoor tijd en kosten worden bespaard? Ik kom graag op locatie langs voor een intake gesprek.

 • Bel 06 - 15 35 51 08 of mail
  info@ysv-budgetcoaching.nl